Selasa, 11 Januari 2011

Takd!r Penentu Segala...

Andaikan pantai pasti ada pasang surutnya,andaikan angin pasti pokokan bergoyang,andaikan matahari pasti teriknya akan menjelma,tapi enikan pula haty dan perasaan seorang yang bernama wanita pasti ada kelemahanya.wanita + kelembutan + kelemahan memang tidak dapat dipisahkan.
  Hati yang disakiti memang sukar diubati,tapi apakan daya semuanya berlaku hanya sekelip mata.hanya jangkaan yang tak pasti terjadi,hancur berkecai bak kaca yang terhempas dilantai,bagaikan tsunami yang melanda,bagaikan taufan yang memusnahkan alam.
  Chip memory berputar 360 darjah,sekian lama tersimpan tetapi hakikatnya 1memory pun tak dapat disenarai hitamkan,kenapa begitu kuat ingatan terhadap seorang yang bernama lelaki???kenapa tidak saja dicampak biar hancur menjadi serpihan kaca yang tak akan dapat dicantumkan lagi?kenapa perlu dikunci dalam chip memory...bukankah etu hanya akan menyakitkan haty sendiri.
   Hakikat dan kenyataan semuanya benar,saat dan ketika ini haty masih lagi mengigati dirinya,haty tak dapat dibohongi pabila merindui dirinya.haty tak dapat melupakanya walau setiap detik hanya wajahnya yang terbayang di ruang fikiran,hanya suaranya yang bermaen ditaman kotak memory...gurauan mesra,rajuk dan tawa masih lagi segar di ingati ini.
     Ya Allah begitu kuat cintaku terhadap dirinya,tapi mengapa begitu cepat kami dipisahkan?apakah ini semua dugaan dan ujian semata2.kami tak pinta untuk berpisah,tetapi takdir dan waktu telah menetapkan.Andai dapat kutentukan takdir,akan kucipta dia milikku,andai dapat kuundurkan masa,akan ku ubah segala2nya yang terjadi,Tapi TAKDIR PENENTU SEGALANYA...Tiada ulasan:

Catat Ulasan